Vakantiewoningen Hupperetz

Omgeving

Zuid-Limburg is een gebied dat geschikt is voor zowel een actieve als een rustige vakantie. In de nabije omgeving zijn er ontzettend veel wandel- en fietsroutes en diverse andere sportieve faciliteiten die kunnen zorgen voor een actieve vakantie. Onze vakantiewoningen zijn gelegen in het Geuldal nabij verscheidene bossen en diverse wandelpaden door het hele Heuvelland. Het gebied dat ons geheel omringd is uitgeroepen tot 5-sterrenlandschap van Nederland, wat de schoonheid nogmaals onderstreept.

Voor echte liefhebbers van cultuur, natuur en historie heeft Zuid-Limburg nog ongekende mogelijkheden. De vele monumenten en bezienswaardigheden bieden een rijk scala aan variatie.

Vakantiewoningen Hupperetz ligt ongeveer 20 minuten van Maastricht + Aken en 30 minuten van Luik. Ook kunt u leuke dagtochten maken naar de Ardennen of de Duitse Eifel. Daarnaast ligt voor de echte wandel- en cultuurliefhebber op loopafstand de Voerstreek met zijn beroemde kaas en abdijbier.

De vakantiewoningen zijn centraal gelegen tussen de kerkdorpjes Mechelen en Epen.

Mechelen

Mechelen ligt ten noorden van Epen en ligt in het centrum van de oude gemeente Wittem. Mechelen is het beste te bereiken vanuit Partij via de Partijerweg of vanuit de Eperweg die Epen noordwaarts verlaat. Ten zuiden liggen gehuchten als Hurpesch, Elzet, Schweiberg enz.

In Mechelen vindt u nog vele markante gebouwen zoals bijv. De Heerenhof, dat ruim 800 jaar geleden is begonnen met een boerenhof die door de Johanitters werd omgebouwd tot commanderij. Een aantal eeuwen later werd het een kasteelhoeve tot halverwege de jaren tachtig. Toen werd het gebouw, na een grootscheepse renovatie het bestuurscentrum van de gemeente Wittem. Aan de rand van het dorp ligt de Commandeursmolen die nog steeds in gebruik is. Wandelend of verder rijdend komt u ’t Höfke tegen, een verzameling van achttiende eeuwse vakwerkboerderijen met bloemrijke graslanden. Een van deze boerderijen is eigendom van Stichting Natuurmomenten en is geheel gerestaureerd. Het geheel is een beschermd dorpsgezicht.

Mechelen is altijd de grootste dorpskern geweest van de voormalige gemeente Wittem. 150 Jaar geleden waren er 312 huizen, bewoond door 1800 inwoners. Tegenwoordig zijn er circa 1000 huizen en ongeveer 1975 inwoners.

In Mechelen vindt u diverse voorzieningen zoals een tweetal slagerijen, een banketbakker, een supermarktje, twee doktoren, forelvisvijvers (tegen betaling toegankelijk), meerdere restaurants en enkele cafés. Zie voor meer info www.ontdekgulpenwittem.nl.

Epen

Epen is een van de meest zuidelijke dorpen in Nederland. Het ligt ten zuiden van Mechelen en ten oosten van Slenaken en is dus het beste te bereiken via resp. de Eperweg of de Julianastraat. De gehuchten Diependal, Terziet en Kuttingen liggen nog net iets zuidelijker.

Epen is een pittoresk plaatsje in het Zuid-Limburgse Heuvelland waarin elk seizoen de heuvels en dalen hun prachtige uitzicht prijsgeven. Een heel netwerk van wandel- en fietsroutes begint niet voor niets vanuit de omgeving van Epen! En verder is Epen natuurlijk bekend vanwege de vele vakwerkhuisjes.

Bovendien komt in Epen het voor Nederland unieke Zinkviooltje voor. Dit komt omdat er zinkerts in de bodem aanwezig is. Dat zink wordt bij hoogtij door de Geul aangevoerd vanuit het Belgische Kelmis, waar tot in de twintigste eeuw diverse zinkmijnen gehuisvest waren. Naast het zinkviooltje komen ook nog de zinkboerenkers, de blaassilene en het schapengras voor.

In Epen zijn er tegenwoordig zo’n 550 woningen met ongeveer 1100 inwoners. Kijk voor meer informatie op www.ontdekgulpenwittem.nl.